Efter Kosmetisk tatuering hos Nanolashes by nattaja

Var införstådd att en kosmetisk tatuering ej ersätter smink.

All läkning är individuell och kan ta allt från 1 till 4-5veckor.

Jag kommer nedan gå igenom steg för steg vad som sker och vad du kan tänka på. Efter att du har tatuerat dig så är det viktigast att ta det lugnt med din oro. Allt är helt normalt så länge det inte är något du bör söka vård för och då är det den enda gången du behöver fråga mig något ang. dina bryn under läkningsprocessen, men skulle så vara fallet vilket är ovanligt då ringer du din vårdcentral.  Oavsett om du ser strån / skugga eller ej så är det helt onödigt att skriva till mig innan det gått minst 4 veckor sen tatueringstillfället då all info kommer att finnas att läsa här nedan.

STEP-BY-STEP

 • Dag 1-5
  Nya fina bryn, men dom oxiderar illa kvickt, nu blir dom mörka, och efter 2 dagar är dom kanske svart t.om.  
 • 1-2veckor
  Det torkar, kliar och skorpar sig, precis som det oftast blir, under denna tid så får du inte blöta, klia, absolut inte dra i skorporna(!), svettas, basta eller sola din nya tatuering (eget ansvar och allt påverkar läkning och färg)
 • 2-4veckor
  Nu är nästan det mesta av din tatuering borta, helt normalt, kanske fläckigt, väldigt vanligt om det är Del.1 Nu kan du börja leva normalt, SPF50 är din bästa vän(Annars läker tatueringen matt, fult och grått. Gäller hela livet) 
 • 4-6veckor
  Nu kan du se det som slutligen blev kvar av din tatuering, nu får du gärna skicka bilder på vad som blev till nanolashes@bynattaja.ses
 • DUSCH och vatten Ev. annorlunda är att din tatuering ska torka in i huden då färgen fäster bättre i huden än att fukta fukta fukta. Så tänk att allt vatten tvättar bort pigment. 

Skötselråd

Tvätta runt dina nya bryn första 1-2v
Kliar det kan du kyla dom med tex en kall sked. Alt. Om du tål aloe vera är det ok att smörja runt brynen.

SMINK mattar ner

När du börjat sminka brynen efter 2v ungefär så avslutar du med att torka bort ordentligt allt som ev. har ramlat ner i dina bryn för ex puder bidrar till matta och livlösa bryn. Du kommer se skillnaden.

Läker ojämnt

All kosmetisk tatuering är hantverk och räkna inte med att dina bryn blir 100% identiska, allt anpassas efter dina mått och det kompromissas då de flesta av oss är osymmetriska.  

Sovsida?

Alla har en starkare och svagare sida, detta medför olika implementeringar av pigment i ditt ansikte för troligtvis sover du på en sida mer än andra och då kan den sidan även blekas fortare än andra sidan. Normalt. 

VIKTIGAST 

Ingen PANIK. Innan det gått 4-5veckor efter din behandling så finns det inga frågar jag kan svara på som inte står här. Allt är normalt. Vi ses snart på touch-up, skydda dina bryn nu från yttrepåverkan bara 😊

VARFÖR ÅTERBESÖK?!

Både Microblading och Powder brows kräver Del 1 och  Del 2, Om det är första gången du tatuerat bryn.  Kommer du med bryn från annan artist med påfyllning hos mig, då kan det även krävas del 3. Då vi arbetar på olika sätt.

VIKTIGT

Kan du EJ komma på del 2 inom 4-7v. Avboka även Del 1. För utan del 2 så kastar du pengar i sjön då tatueringen inte är klar och det finns inget rättvis resultat, huden klarar inte att ta upp allt pigment från del 1. Och din tatuering kommer att försvinna efter bara några månader. Därför gör man ett VIKTIGT återbesök inom 4-7veckor från första gången för att mätta huden och säkerställa ett önskvärt resultat.

OM JAG BOKAR DEL 2 - senare än 7 veckor?

Tyvärr kommer du att ångra detta då huden läker i olika lager och efter 4-6 veckor är det lättare för pigment och nål att ”nå” pigmentet/färgen från omgången innan, senare än så här är det svårare och då kan tatueringen läka fläckigt, ojämnt och med olika färger/toner. Inte att rekommendera. Därav att det är så viktigt att vi hittar en tid för återbesök inom denna tidsram.

ÅTERBESÖK FRAMTID

Tänk på att det är hur färgen ser ut efter ca 1-3år som avgör om du behöver fylla dina bryn eller ej, bäst är att maila mig bilder på nanolashes@bynattaja.se

Om du behöver göra hela processen igen vet vi inte, det tar vi individuellt.

Lycka till nu och ta hand om dig och din nya tatuering!

Min Studio

Lyckliga Storgatan – The Concept Store.

Min salong hittar du på Storgatan 9 i Sundsvall. Jag anpassar ditt besök efter dina önskemål om det ska mixas med behandlingar eller om du bara önskar något lättare. Möjligheterna är oändliga.

Varmt välkommen med alla frågor, funderingar eller bokningar!
Boka