Brow lift Sundsvall

En het trend

Brow lift / lamination eller Eyebrow lamination är en utav dem hetaste trenderna just nu som man kan göra på sina ögonbryn! Det är perfekt för alla som önskar snygga ögonbryn som ser naturliga ut utan att behöva oroa sig för att att det ska vara en permanent förändring. 

Vad är Brow lift / lamination?

Brow lift / lamination är en omstrukturering av ögonbrynshåren för att hålla dem i önskad form. 

Hur går en behandling till?

Genom att tillföra vätskor med mineraler, vitaminer och proteiner och borsta stråna uppåt.  

Information om behandlingen

I en Brow lift /Brow Lamination så använder man sig utav tre olika vätskor plus färg.

En lifting cream, en setting cream och en återfuktande vätska. Denna behandling tar ca 1h och det krävs alltid en färgning då permanentvätskorna kan bleka stråna en aning, färgen hjälper då att försluta strået igen från yttre påverkan, sedan får du återfuktande vätska på brynen för att låta dom återhämta sig, det handlar inte om mängder, utan tunt och borstas uppåt. Detta får du gärna köpa med dig en påse av mig så kan du gott smörja dom varje gång brynen kommer i kontakt med vatten. Denna vätska hjälper stråna att må bättre, växa till sig och inte krusa sig allt för mycket.

Eftervård

Aqua (Water), Glycerin, Panthenol, Althea Officinalis (Marshmallow) Extract, Arnica Montana Extract, Aloe Barbadensis Extract, Prunus Ameniaca (Apricot) Fruit Extract, Rosmarium Officinalis (Rosemary) Extract, Chamomilla Recutitia (Matricaria) Flower Extract, Hydrolysed Silk, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate) Googlar du på dessa ingredienser så är det mycket smaskigt för hud/hår.  

Hur jag kom i kontakt med behandlingen

Kort och gott så var jag rätt nördig i höst, då jag visste att jag skulle börja på Sundsvall Wellness Center. September kom och jag såg något som trendade i England och USA, Brow lamination.

Utbildning tack?! De flesta utbildningarna jag kunde finna var i England. Efter en stunds velande om att antingen avvakta med en Svensk utbildning då min skönhetsskola Look by Linn skulle starta en utbildning eller gå denna alternativa.

Jag ville bara sätta tänderna i detta, jag kände med hela mitt väsen att detta är mitt kall, detta måste göras NU. Under tiden så hann jag skriva ihop ett helt utbildningsmaterial själv med det jag kunde finna på nätet.

Certifierad och utbildad

Jag tog en Brow lamination och Brow lift kurs på Iconic Beauty Academy och därefter kunde jag med självförtroende möta den minimala marknaden i Sundsvall. Längst ned kan ni även se första live-videon jag gjorde då detta var nytt.

Jag fick äga Norrland ensam i ungefär 1 vecka. Sen började både salonger och fler personer runt mig fråga vad detta var och fler utbildningar ploppade upp.

Look by Linn var också snabb på få sina Lash lift vätskor Brow lift godkända, thank heaven, för bättre permanent vätskor är ganska svårslaget! (I Sverige så myntade vi namnet Brow lift stenhårt så ”lamination” verkar utsuddat här nu), sen kan vi inte sticka under stolen att även Yumi hade Yumibrows som är en tidigare version av Brow liftet, som jag förstår det (kan ha helt fel).

Produkter jag använder

Produkterna jag väljer att använda är från Look By Linn och Brow Code Lustre kit, helt oslagbara i färg är Brow Code, dessa tycker jag håller nästan längre än 4 veckor i stråna, dom innehåller också kol som är anti-inflamatoriskt vilket jag tycker känns bra, d.v.s. Mindre rodnad kring arbetade bryn.

Vid bokning av behandling

När du bokar denna behandling så är det av vikt att det finns strån i det egna brynet, det handlar inte om mycket men något iaf, du kan alltid skicka mig en bild och rådfråga. Oftast blir både jag och kund chockad över vad som brukar bli det fantastiska resultatet.

Hur länge håller det?

Ca 6-8 veckor håller denna behandling, beror helt på hur din dagliga rutin ser ut, smink, träning osv. De flesta brukar vilja färga sina bryn efter 4 veckor för att få lite kraft i dom igen, då känns dom nästan nygjorda igen, lovely.

Är du nyfiken på denna behandling så kan du som sagt antingen skriva till mig på instagram @nanoalshes_ / Facebook Nanolashes eller boka direkt på hemsidan.

Min Studio

Lyckliga Storgatan – The Concept Store.

Min salong hittar du på Storgatan 9 i Sundsvall. Jag anpassar ditt besök efter dina önskemål om det ska mixas med behandlingar eller om du bara önskar något lättare. Möjligheterna är oändliga.

Varmt välkommen med alla frågor, funderingar eller bokningar!
Boka