Microblading Sundsvall

Microblading Sundsvall

Microblading är ett annat ord för tatuerade ögonbryn

Har du tänkt tanken att tatuera dina ögonbryn? Kanske har du ojämna bryn, luckor i ögonbrynen eller precis som mig – noppat sönder dina dom under ungdomen? Då kan en Microblading vara rätt för dig.

Är du ändå osäker, då rekommenderar jag dig att kontaktar mig på telefon, mail, Instagram eller Facebook, eller helt enkelt bokar en kostnadsfri konsultation på 20 min för en tatuering eller ännu ett alternativ är att boka en bryn behandling hos mig så kan vi förena nytta med nöje! Kanske räcker det med en brynbehandling så som färg/form eller kanske ett Brow Lift?

Vad är Microblading / kosmetisk tatuering?

Microblading är en kosmetisk tatuering (Permanent-make up) på dina ögonbryn, detta betyder att tatueringen är ”semi-permanent”, alltså ligger ytligare än en tatuering som du gör på resten av kroppen, i och med detta så bleknar tatueringen i ögronbryn/eyeliner betydligt mer med tiden. En kosmetisk tatuering kan räknas vara synlig ca 1-3år i huden. 

Varför Microblading?

De flesta som väljer att tatuera sina ögonbryn önskar antingen fylligare ögonbryn, jämnare form, tätare strån eller vill gömma ev. luckor i brynet. Somliga har till och med inga strån alls och då kan detta vara en bra behandling för dig.

Att tänka på 

I första behandlingen så skapas ett så fylligt ögonbryn som du önskar, ev fyller upp ”luckor” i ögonbrynet, men redan här kan resultatet antingen kännas tunnt och naturligt, alldeles perfekt eller lite för mycket. Tänk då på att detta är ingenting du kan skynda på, utan det är din tatuerare som avgör vad din hud klarar av under första behandlingen.

Viktigt att ta med sig är att 10-90% av tatueringen försvinner efter första veckan. Men lugn, efter ca 3 veckor stabiliseras pigmenten i huden och tatueringen kan bli mer framträdande. Ett återbesök kommer att behövas efter ca 8 veckor vilket är absolut nödvändigt för att få till ett bra slutresultat.

Hur går en behandling till?

Nu när vi kommit så här långt då bokar vi en tid för Microblading. Hur vi tänker med färg, form och ”skuggtekniker”, det tar vi under själva behandlingen.

Behandling börjar alltid med en riktig rengöring och mallande med form, sen måste DU godkänna den nya formen.

Sen lägger jag på bedövningsmedel om du önskar det. Själva tatueringen tar knappt 1h och är nästan helt smärtfri med bedövning. Alla är olika och upplever känslan olika.

De flesta säger att det är löjligt hur lite det känns och att det bara låter konstigt från ”kniven”.

Än så länge har alla mina kunder upplevt detta ingrepp som väldigt lugn och harmonisk då behandlingen sker i tystnad utan någon maskin.

Microblading process

Information om behandlingen

Nedan kan du läsa igenom en del av den text ni som kunder får gå igenom innan behandlingen sker.

Kundinformation – Microblading / Kosmetisk tatuering

 • Den slutliga färgen på pigmentet varierar beroende på din hudton.
 • Pigmenten bleknar 10-90% under de första 7 dagarna efter tatueringen, SO DON’T PANIC! Det kommer att kännas som att allt är borta, men efter ytterligare några dagar så kommer pigmenten i tatueringen att stabiliseras och efter ytterligare 1-2 veckor så kommer tatueringen framträda lite tydligare igen.
 • Skorpor som bildas får EJ tas bort då det kan bli som en ”vaxning” och både färg och hår då luggas. LÅT BLI! Det är jobbigt, men det fixar du! Alla släpp som inte framträtt igen efter 7-8 veckor fyller vi i på återbesöket.
 • Jag jobbar enbart med sterila engångsmaterial (nålar och verktyg etc.) Jag som Microblading artist följer Socialstyrelsen / Sundsvalls kommuns miljö/hälsokontor och Läkemedelsverkets regler.
 • Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter tatueringen.
 • Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandlingen, men en del av pigmenten som förs in kommer att stötas bort under den första veckan.
 • Först efter total läkning kan man se det slutliga resultatet efter behandling nummer två. Ca 3 veckor tar läkningen då.
 • Pigmenten kommer dock att fortsätta förändras över tid då det är yttre faktorer och helt din eftervård som påverkar läkning och resultat. (Tänk på att solen bleker otroligt mycket och jag rekommenderar SPF 50 för denna typ av tatuering).
Microblading före och efter bild

Processen för Microblading

Före besöket:

 1. Undvik medicin som innehåller Aspirin, Omega 3 vitaminer ca 4 dagar innan behandlingen.
 2. Du ska heller inte äta starka mediciner innan besöket.
 3. Ögonbrynsfärg, vax och plock av bryn sker minst 6 dagar innan Tatuering, annars kan färgen hamna i ”hålen”.
 4. Sola ej 7 dagar innan din tatuering.
 5. Du får ej vara alkoholpåverkad / Bakfull vid ditt besök.
 6. Meddela mig eventuella sjukdomar före ditt besök så att jag har möjlighet att ta ställning om behandlingen kan ske eller ej.
 7. Väl på plats för din behandling så kommer du att få skriva under ett intyg på att du följer dessa regler både för din och min säkerhet!

Allergitest

Om du lider av någon metall- eller kemikalieallergi rekommendera jag att vi gör ett skraptest en vecka innan din bokade behandling.

Återbesök

Återbesöket skall göras mellan 30-90 dagar efter tatueringen för att korrigera ev. släpp och mätta huden på pigment för önskad ton. En del personer släpper ingenting alls och andra kan stöta bort betydligt mer av pigmentet.

Om man har oljig hud eller blöder mycket under behandlingen så kan pigmentet stötas bort under läkningsprocessen, då kan även ett tredje återbesök vara nödvändigt. Tatueringslinjerna kan läka tjockare och /eller ge skuggeffekt.

Eftervård

 1. Undvik beröring av tatueringen.
 2. Ej smink runt/ på tatuering. AHA-krämer och färgning av ögonbryn (Detta kan bidra till infektion i såren) Solarium/sol kan ändra färgen till gråa nyanser.
 3. AVLÄGSNA EJ FLAGOR.
 4. Undvik klorerat vatten och bastu i ca 14 dagar efter behandling.
 5. Använd SPF 50 i solskydd de första 6 mån vid vistelse i sol.
 6. Sol, ögonbrynsfärg (peroxide medel), svett, klor och saltvatten bleker pigmenten.
 7. Ögonbrynsfärgning kan du göra ca 5-6 veckor efter behandlingen. Vax/plockning av bryn görs tidigast 20 dagar efter tatueringen.
 8. BOTOX-behandlingar skall ej göras innan tatuering då ansiktet ändrar form när botoxen sprids i huden. Efter tatuering då spelar det ingen roll. Om du har gjort en BOTOX-behandling så bör du vänta 4 veckor innan du tatuerar dina ögonbryn.
Microbladingkurs

Du kommer att känna dig så nöjd och fin!

Det kan kännas som mycket info när man läser igenom det, men det hela är faktiskt inte så avancerat som det känns, det mesta kommer att falla naturligt och du kommer att känna dig så nöjd och fin med dina nya ögonbryn!

Viktigt att ta med dig är att en Microblading ersätter inte en sminkning, du kommer att ha bryn när du inte är sminkad, absolut, men när du gör dig redo för fest så avgör ju du själv om du fyller i dessa eller ej.

Efter tatueringen så brukar vissa av mina kunder även komma tillbaka för färgning av brynen och ev Brow Lift för extra lyft. Tatueringen sätter sig endast på huden så dina hårstrån behåller ju samma färg som tidigare. Oftast så upplever mina kunder det som att dom tatuerat brynen på nytt igen vid en färgning eller Brow lift. Dock behöver man inte göra någon av dessa behandlingar lika ofta om man inte vill.

Microblading i Sundsvall

Jag gjorde min utbildning på Nordic Brows med Anna Step. Jag är så otroligt nöjd med utbildningen! Den stöttning och hjälp jag fick av Anna var kanon, jag är helt enkelt super nöjd!

Detta betyder att jag numera är certifierad och godkänd att arbeta med kosmetisk tatuering av ögonbryn. Varmt välkommen in till mig på Sundsvalls Wellness Center!

Certifikat Microblading ombrée

Frågor och svar

 • Hur gammal måste jag vara för denna behandling?
  Svar: 18 år
 • Om jag tar medicin eller har/haft sjukdom?
  Svar: Kontakta mig så går vi igenom vad som gäller för just dig.
 • Om jag har en gammal tatuering från annan salong?
  Svar: Kontakta mig så kollar vi på det, oftast inga problem.
 • Jag jobbar inom industri, väldigt dammigt/smutsigt, kan jag göra detta?
  Svar: Absolut, vi går igenom skötselråd och hur du kan göra för att skydda din tatuering. Vi kan även genomföra din behandling under en helg eller på din ledighet.
 • På en skala 1/10 hur ont gör det?
  Svar: Det beror på din egna smärttröskel och om du väljer bedövning eller ej, samt att om du kommer bakfull eller förkyld så lovar jag att det kommer kännas mer. De flesta jag har säger att det känns löjligt lite men mot slutet kan det kännas lite mer då man blir öm.
 • Kan jag träna efteråt?
  Svar: Helst inte på ca en till två veckor, men måste du så får du inte svettas, svetten kommer att föra pigmentet ur tatueringen.
 • Tatuerar du män?
  Svar: Mer än gärna! Varmt välkommen!
 • Får man ta med sig någon/vän?
  Svar: Nej, detta för att jag ska kunna jobba ostört samt att det ej får finnas ev. risker med störningsmoment som kan orsaka skador.
Microblading certifikat

Varmt välkommen in till mig på Lyckliga Storgatan!

Min Studio

Lyckliga Storgatan – The Concept Store.

Min salong hittar du på Storgatan 9 i Sundsvall. Jag anpassar ditt besök efter dina önskemål om det ska mixas med behandlingar eller om du bara önskar något lättare. Möjligheterna är oändliga.

Varmt välkommen med alla frågor, funderingar eller bokningar!
Boka