Våga ta steget

Born and raised

Jag börjar med att presentera mig. Jag heter Natalie Nordlund och är 29 år nyligen fyllda och är born and raised i Njurunda utanför Sundsvall.

Karriärsinfo

Ni ska få lite karriärsinfo om mig först, för att tro att en kan veta vad som ska bli ens karriär redan i tidig ålder, det måste man inte ha utstökat för sig. Vägen leder dit du vill och du kan ändra på din väg när du vill.

Jag har sedan jag var 13 år arbetat, för mig var det en självklarhet att jobba och tjäna sina egna pengar, vart annars skulle man få pengar från? Mina föräldrar är så genomsnälla så dom hade inga problem att sticka åt mig en slant om jag verkligen behövde, men jag bad aldrig om det.

Vid 12 års ålder

Mina ögonbryn var icke att leka med. Vid ålder 12 noppades dessa sönder då trenden var så på 90/ 2000-talet. Arbetslivet började på en saftfabrik och informationspunkt längs kustvägen, socialt så hade jag aldrig problem med att prata med okända människor, måste ärvt detta från mina föräldrar som alltid öppnar munnen till vem som helst när som helst. Guld värt tycker jag idag, då jag tydligen tagit efter.

Sprucken dröm om att bli fotograf

Jag gick en utbildning inom foto på 3 år och genomförde några strö-jobb för universitetet samt gravid och bröllops fotografering. Vikten av att kunna ta betalt lärde jag mig dock inte. För lite och inget gav jag bort många timmars jobb som resulterade i en sprucken dröm om att bli fotograf. Bilderna nedan är på min kära mor och far med barnbarnet Turbo, min och min sambos engelska bulldog som idag är 8 år. 

Restaurang och bar, äldreboende sen Carlings

Jag provade lyckan inom restaurang och bar, sen även ett bra tag på ett äldreboende, där lärde jag mig väldigt mycket om livet och det är något jag önskar att alla unga får möjlighet att prova på.

Ung, tuff och redo att stå på egna ben på riktigt vid studenten så gick jag förbi ett skyltfönster i Stenstan, Carlings sökte personal. Utan CV så kändes det som att – Här ska jag va!

”Slog med näven och stampade med foten”

Tåga in och pratade med butikschefen att detta jobb var gjort för mig, jag tror jag slog med näven och stampade med foten och sa vad det än är så lär jag mig! Så ni förstår under ca 5 år så hade jag fått ganska mycket skinn på näsan och ett bra socialt spel. Efter en tid här som extra, sen jeansansvarig, sen vice butikschef så skulle Levi’s Store öppna i Sundsvall, drömmigt! Så mitt liv trodde jag handlade om försäljning förstår du.

När något är på riktigt

Vet ni känslan av att veta när något är på riktigt? Att något bara SKA ske? Det visste jag efter ett samtal till en regions chef på Levi’s. Så jag tog tyglarna i egna händer, åkte ned till Stockholm utan att egentligen blivit erbjuden en intervju, men jag hade en sådan stark ”jag ska göra det här till 200%-feeling”. Så jag fick jobbet som Butiks chef i Sundsvall. Lovely, 5 år var det mitt skötebarn, från noll till en frän koncept butik – ”Pure” kallades det för.

Något ändrade mitt fokus

Men, med så mycket annat i livet så blev det ett annat i fokus! Jag vet inte riktigt när jag ändrade mitt fokus, från att vilja starta i en egen region, till att allt jag gjorde skulle handla om pengar? Alltså till min egna ficka, jag blev lite bitter och girig någonstans längs vägen. SÄMST. Jag tappade musten till att jobba och tycka om det man gjorde, allt handlade om pengar, som att om jag tjänade mer så skulle jag må bättre? Men, så är det ju tyvärr inte, något jag lärt mig är att man lär sig leva efter storleken på sin plånbok. Pappa sa till mig någon gång att – Det märkliga med att ju mer pengar man har ju dyrare blir allt. Så sant.

Bemanning och rekrytering

Efter detta så började jag inom bemanning och rekrytering, tänkte att ett 7-16 jobb skulle göra livet härligt, ingen personal, inga större ansvar förutom sin egna prestation. Mja, ett år var jag i detta vakuum, det lärde mig ett och annat, fick otroligt mycket skinn på näsan här då man stundvis träffade översittare på VD/chefs positioner eller små underdogs som fick ”låtsas” bestämma lite. Nu säger jag inte att alla var så här men vi kan inte blunda för att det finns mindre trevliga människor runt oss, vare sig vi vill eller ej.

Fake it ’til you make it!

Så med tungan rätt i mun lyckades man boka in möten och sen väl på plats var det fake it til u make it. Vi gjorde bra saker här hjälpte företag med personal. Men liksom så här är det i en dörrknackande bransch, slåss fram till försäljning och då spelar de ingen roll om det är en gullig tant eller en maktutövare man möter, någonstans skulle man hitta en gemensam nämnare så vi fick en förståelse för varandra och att kunna lösa varandras behov.

Som sagt detta var kort men intensivt, bästa var när jag hittade en fantastisk kvinna på Molin Bil. Klick sa det, men känslan jag hade var – FAN, jävla hoppetossa man är mellan jobb nu. Detta kommer inte se bra ut för framtiden. Men jag har dock varit inom försäljning i mer än 10 år så det kan jag lugna mig med.

Ansvarig för MINI på Molin bil

Med ny energi så blev jag ansvarig för MINI på Molin Bil i 3 år. En helt underbar tid och plats. Men jag fick ju också för mig under min mammaledighet att utbilda mig inom fransförlängning eftersom jag alltid varit lite intresserad och nyfiken, tänkte att EN DAG ska jag vara min egna chef.

Dock kom den dag fortare än planerat. Inget fel med det, jag blev övertygad då jag fick erbjudande att vara på Sundsvalls största skönhetscenter och jobba med riktiga PANGBRUDAR. Så idag ser läget ut så att jag sitter på Sundsvall Wellness Center med mitt egna företag Nanolashes (By Nattaja) BEST CHOICE EVER.

Nu har ni fått en resa genom hela mina karriärsteg. Jag tänker att ni i denna blogg kommer att få höra mer om mig, vad jag tänker, tycker och eventuellt resonerar, samt lite historier från kunder, spännande samtalsämnen, nya och gamla trender kring skönhet, tips, mer info om mina behandlingar och skötselråd.

Hoppas ni finner detta intressant, välkommen att följa!

Min Studio

Lyckliga Storgatan – The Concept Store.

Min salong hittar du på Storgatan 9 i Sundsvall. Jag anpassar ditt besök efter dina önskemål om det ska mixas med behandlingar eller om du bara önskar något lättare. Möjligheterna är oändliga.

Varmt välkommen med alla frågor, funderingar eller bokningar!
Boka